Onderzoek Aangenaam Wachten in lifthallen st. Anna

Naar aanleiding van het succes van mijn onderzoek Aangenaam Wachten op de poli’s en de afdeling spoedeisende hulp ben ik gevraagd ook mijn werkwijze en visie toe te passen op de lifthallen (zes verdiepingen ) van het st. Anna ziekenhuis in Geldrop.

Deze grote open ruimtes worden ook nogal eens gebruikt door patiënten als wachtruimte, maar zouden beter kunnen worden benut en aangenamer worden ingericht.

In maart ga ik op drie dagdelen ter plaatse aan de slag en breng samen met patiënten en medewerkers de lifthallen in kaart.

Lifthal opde kaart

Ik wil letterlijk op de bestaande plattegronden van de ruimtes de wensen en ideeën van  patiënten en medewerkers gaan noteren en tekenen.

Ik vat de  lifthal op als een zogenaamd verkeersplein, met in het midden een vluchtheuvel en aan de zijkanten in de nissen stopplaatsen. De praktische invulling van de uiteindelijke voorstellen hangt natuurlijk af van de input die patiënten en medewerkers aan mij zullen geven tijdens het onderzoek.

Ik wil bij de keuze van de kleuren en inrichting in ieder geval duidelijker onderscheid  gaan maken dan nu het geval is en uitgaan van de vier basiselementen die het ziekenhuis bij haar inrichting aanhoudt, te weten: aarde, water, vuur en lucht.

Ik heb alvast vier moodboards  gemaakt voor de verschillende verdiepingen om mijn eerste ideeën met het hoofd van het facilitair bedrijf te communiceren. Deze geven uiteraard alleen de sferen aan, waarvan ik nu denk dat de verschillende verdiepingen aan zouden kunnen beantwoorden.

Schermafbeelding 2015-02-20 om 17.10.40Schermafbeelding 2015-02-20 om 17.09.32Schermafbeelding 2015-02-20 om 17.09.56Schermafbeelding 2015-02-20 om 17.10.19

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s