Wandeling Verhalenorgel in Sterrenburg

KLIK HIER voor een recensie op de website van Sterrenburg

De wandeling door Sterrenburg op 27 juni j.l. was een succes. Veel mensen hadden de aankondiging in de pers gelezen en kwamen nieuwsgierig naar het beginpunt van de wandeling,de bushalte achter het Winkelcentrum Sterrenburg. Het weer werkte ook goed mee, waardoor we goed gebruik konden maken van de vele groene openbare ruimte die deze wijk rijk is. De route voerde via een oude boerderij op de Venuslaan en een dichtgetimmerde kerk op de Planetenlaan/Plutolaan naar de Galileilaan, waar op diverse punten tussenstops werden ingelast,om verhalen van Sterrenburgers te laten klinken.

Bijzonder van deze middag was dat een aantal Sterrenburgers ook nog eens ” LIVE” een bijdrage aan het evenement te bieden had. Zo verzorgde Francis van ’t Hoen een schitterende performance bij de Morgensterkerk, waarbij haar Sterke Verhaal een theatraal tintje kreeg. Ook Gerrit den Hartog wist het aanwezige publiek te prikkelen met zijn verhaal over het Tweelingenbad. Naast grappige en fantasievolle verhalen was er dit keer ook ruimte voor ontroering en verdriet. Een leerling van basissschool de Keerkring liet via het Verhalenorgel van zich horen over het overlijden van zijn juf, andere Sterrenburgers vertelden over grote en kleine branden die in hun wijk hadden gewoed.

Die variatie in het verhalenaanbod maakte deze wandeling, volgens het aanwezige publiek, tot een onverwachtte en bijzondere ervaring. Het sluitstuk van de wandeling, een miniconcert in de Ontmoetingskerk waaraan operazangeres Judith Ellis (uit Sterrenburg) en het ensemble Barococo hun medewerking verleenden, was dan ook een waardige afsluiting van een geslaagde zomerse namiddag.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s