Sterke verhalen uit Sterrenburg

Ook dit jaar wordt het Verhalenorgel weer van stal gehaald om de aandacht te vestigen op het kunstproject Verhalen van Dordrecht. Op 30 april aanstaande staat dit mobiele object voor het eerst in de wijk die dit jaar centraal staat: Sterrenburg. Op het Dalmeijerplein naast het Cultureel Centrum Sterrenburg kunnen bewoners vanaf twaalf uur tot vier uur ’s middags kennismaken met het fenomeen dat verderop in dit jaar nog op andere tijdstippen en plaatsen in hun wijk zal opduiken. Persoonlijke belevenissen en herinneringen van bewoners en bezoekers uit hun wijk zijn vanaf dat moment van harte welkom.

Om één uur en drie uur ’s middags is er in een ruimte in het cultureel centrum meer informatie te zien en te horen over de inhoud van het project Verhalen van Dordrecht , waarvan het Verhalenorgel deel uit maakt.Wapke Feenstra en Anne Pillen geven dan uitleg en staan open voor vragen.In juni en september zullen er nog twee publieke activiteiten in Sterrenburg worden georganiseerd,waarbij ook weer nieuwe verhalen worden verzameld. In de zomer zal er een wandeling plaatsvinden met als eindpunt het Sterrenburg park. Sterren uit Sterrenburg luisteren de avond op met hun optredens. In september is Anne Pillen van plan een workshopdag ” Sterke Verhalen uit Sterrenburg” te organiseren.

Dit jaar worden al vanaf de eerste activiteit sterke verhalenvertellers en -schrijvers extra aangemoedigd om een bijdrage te leveren. Anne Pillen maakte zogenaamde Sterk Verhaalkaarten voor Sterrenburg waarop foto’s van situaties of gebouwen uit deze wijk staan afgebeeld, waaraan door haar een extraatje of grapje is toegevoegd. De kaart bevat verder de naam van de straat waar de foto is genomen en een werktitel die alvast wat richting kan geven met betrekking tot de inhoud van het Sterke verhaal. Het assortiment van deze kaarten worden in de loop van 2008 aangevuld. Bewoners en/of bezoekers met belangstelling kunnen tijdens de activiteiten van Verhalen van Dordrecht bij Anne zo’n kaart komen trekken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s